Στείλτε ένα ισχυρό μήνυμα με το σχέδιο συσκευασίας σας

Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης: 3 min
Aluminium bottle packaging with multiple colours in background

Ο μήνας ιστορίας LGBTQ+ γιορτάζεται και τιμάται σε ορισμένα μέρη του κόσμου από το 1994. Ο εορτασμός ενός μήνα επικεντρώνεται στην ανάμνηση της ιστορίας των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων καθώς και των κινημάτων για τα πολιτικά δικαιώματα.

Οι επιχειρήσεις και οι επωνυμίες είναι συχνά πρόθυμες να λάβουν μέρος σε αυτούς τους εορτασμούς. Αναμφισβήτητα, οι επιχειρήσεις έχουν καθήκον να σηκωθούν και να υποστηρίξουν διαφορετικές κοινότητες και μειονότητες, αλλά είναι σημαντικό να το προσεγγίσουμε με τον σωστό τρόπο. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να δείξει μια επιχείρηση ότι είναι σύμμαχος. Για παράδειγμα, θα πρέπει να έχετε μια πολιτική προσλήψεων κατά των διακρίσεων ενσωματωμένη στην κουλτούρα της επιχείρησής σας. Θα μπορούσατε επίσης να επισημάνετε την υποστήριξή σας μέσω του σχεδιασμού και της δημιουργίας των προϊόντων σας. Η συσκευασία αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία εδώ.

Για να το διερευνήσουμε αυτό, ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικές κορυφαίες επωνυμίες που έχουν δείξει την υποστήριξή τους στην LGBTQ+ κοινότητα μέσω του σχεδιασμού των προϊόντων τους όλα αυτά τα χρόνια.

Γευτείτε το Ουράνιο τόξο

Είναι αδύνατο να σκεφτείς τις γλυκές κορύνες χωρίς να δημιουργήσεις μια εικόνα ενός φωτεινού και πολύχρωμου ουράνιου τόξου. Αυτό είναι ένα βασικό μέρος τόσο του μάρκετινγκ όσο και της ταυτότητας της επωνυμίας τους. Το 2020, η μάρκα αποφάσισε να δείξει την υποστήριξή της στην LGBTQ+ κοινότητα μέσω της συσκευασίας της.

Σε μια έξυπνη στρατηγική διαφημιστικής καμπάνιας, η εταιρεία δημιούργησε μοναδικές συσκευασίες, αφαιρώντας όλα τα χρώματα και αφήνοντας πίσω της μια γκρίζα, θαμπή παρουσίαση. Αυτό ήταν έξυπνο για δύο λόγους. Πρώτα τόνισε το μήνυμα που ήθελαν να μεταφέρουν:

"Για υπερηφάνεια, μόνο ένα ουράνιο τόξο έχει σημασία."

Δεύτερον, η συσκευασία και το προϊόν τους ξεχώρισαν αμέσως από τους ανταγωνιστές. Εξάλλου, οι συσκευασίες των γλυκών είναι σχεδόν πάντα πολύχρωμες.

Xbox

Η Skittles δεν είναι η μόνη εταιρεία που έχει χρησιμοποιήσει τη συσκευασία της, ακόμη και ένα ολοκαίνουργιο προϊόν για να δείξει την υποστήριξή της στην LGBTQ+ κοινότητα.

Το 2022, το Xbox κυκλοφόρησε ένα ειδικό στοιχείο ελέγχου έκδοσης. Τόσο η συσκευασία όσο και το προϊόν σχεδιάστηκαν για να ενσωματώνουν περισσότερες από 30 σημαίες κοινότητας LGBTQIA για να επιδεικνύουν τη διατομεακότητα και την ενότητα.

Το προϊόν χρειάστηκε περισσότερα από τρία χρόνια έρευνας και ανάπτυξης με την αρχική ιδέα που παρουσιάστηκε το 2019 για τον εορτασμό της 50ής επετείου από τις εξεγέρσεις του Stonewall.

NYX Cosmetics

Τέλος, η NYX δημιούργησε μια πλήρη σειρά προϊόντων που σχεδιάστηκε για να τονίσει και να προωθήσει τη ρευστότητα του φύλου. Η συσκευασία που δημιούργησε η επιχείρηση προώθησε την ιδέα ότι το μακιγιάζ δεν έχει φύλο και ενθάρρυνε τους πελάτες να εκφράσουν την ομορφιά και την αίσθηση του εαυτού τους όπως ήθελαν.

Για τη δημιουργία των προϊόντων και της συσκευασίας, η επιχείρηση συνεργάστηκε με βασικούς παράγοντες επιρροής και διαδικτυακούς δημιουργούς που ήταν μέρος της βιομηχανίας καλλυντικών και της κοινότητας LGBTQ+.

Φέρνοντας την αλλαγή ως ηγέτες του κλάδου σας

Η χρήση της συσκευασίας σας για την υποστήριξη μιας αιτίας είναι μια έξυπνη επιλογή από την άποψη του μάρκετινγκ, αλλά είναι σημαντικό να διασφαλίσετε ότι συμπληρώνεται με ουσιαστική δράση. Εάν το μόνο που έχει η επιχείρησή σας είναι μια φωτεινή και πολύχρωμη ετικέτα, μπορεί να θεωρηθεί ως ένδειξη αρετής, ακόμα κι αν αυτή δεν ήταν η αρχική σας πρόθεση.

Οι εταιρείες μπορούν να βοηθήσουν στην υποστήριξη ομάδων όπως οι LGBTQ+ κοινότητες, υποστηρίζοντας φιλανθρωπικά ιδρύματα, μεμονωμένες εκστρατείες και δημιουργώντας μια κουλτούρα γραφείου που αγκαλιάζει την ατομική ταυτότητα.

Ελπίζουμε να βρήκατε αυτό το άρθρο οξυδερκές. Θέλετε να μάθετε πώς να δημιουργείτε ένα μοναδικό σχέδιο συσκευασίας που θα στείλει ένα ισχυρό μήνυμα στο κοινό σας; Εάν ναι, επικοινωνήστε σήμερα και η ομάδα μας θα χαρεί να σας βοηθήσει περαιτέρω.


μπορεί να σου αρέσει επίσης Προβολή όλων

Sustainability: protecting the environment

Επιλογή βιώσιμης συσκευασίας: Ένα βασικό βήμα προς τη διάσωση του πλανήτη

Δεν είναι υπερβολή: οι σωστές αποφάσεις συσκευασίας μπορούν να επηρεάσουν σημαντικά το περιβάλλον μας. Είτε είστε ιδιοκτήτης μικρής επιχείρησης είτε μέλος μιας ΜΜΕ, οι επιλογές σας έχουν σημασία. Ε...

Repurposed clip lid packaging

Ξεκλειδώνοντας το δυναμικό: 8 δημιουργικοί τρόποι για να επαναπροσδιορίσουμε τη συσκευασία μας

Έχουμε επιμεληθεί συναρπαστικές ιδέες ανακύκλωσης για τις συσκευασίες μας τις οποίες μπορείτε να μοιραστείτε με τους πελάτες σας.

Bespoke sweet packaging with a cardboard selection box

Μάθετε 10 κόλπα για να αιχμαλωτίσετε τους πελάτες με τη συσκευασία του προϊόντος σας

Μάθετε τα μυστικά των ξεχωριστών επιλογών σχεδιασμού συσκευασίας.