Αποκαλύφθηκε: Η αλήθεια για τις επώνυμες εορταστικές συσκευασίες

Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης: 3 min
Bespoke Christmas Packaging

Εάν αρχίζετε να νιώθετε γιορτές, ίσως αναρωτιέστε αν θα ενσωματώσετε αυτά τα συναισθήματα στα σχέδια των συσκευασιών σας για την περίοδο των Χριστουγέννων. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα αυξημένες πωλήσεις, θετική αντίληψη για την επωνυμία ή αποκλείονται οι πελάτες από τέτοιες επιλογές μάρκετινγκ; Ας βουτήξουμε και ανακαλύψουμε αν η εορταστική συσκευασία αξίζει τον χρόνο και τα χρήματά σας.

Η συσκευασία παρουσιάζει διαχρονικά

Προτού διερευνήσουμε τις δυνατότητες μάρκετινγκ αυτής της δυνατότητας, είναι ενδιαφέρον να εξετάσουμε από πού προήλθε η ιδέα της διακόσμησης δώρων.

Το 1600 οι Ιάπωνες συνήθιζαν να τυλίγουν τα δώρα σε επαναχρησιμοποιήσιμο ύφασμα. Μέχρι τη βικτωριανή εποχή, το τύλιγμα των δώρων ήταν απλώς ένας άλλος τρόπος για να δηλώσετε τον προσωπικό σας πλούτο.

Σήμερα, το χαρτί περιτυλίγματος χαρακτηρίζεται συνήθως με υπερήρωες, πριγκίπισσες ή οποιοδήποτε άλλο είδος IP μπορείτε να φανταστείτε. Φυσικά, μια σύγχρονη ανησυχία όταν παρουσιάζεται η συσκευασία είναι εάν τα υλικά είναι ανακυκλώσιμα, βιώσιμα και εύκολο να απορριφθούν. Αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους η συσκευασία χαρτιού 100% έχει γίνει τόσο δημοφιλής. Φυσικά, υπάρχουν και πολλές άλλες εναλλακτικές λύσεις, όπως κουτιά δώρου από αλουμίνιο ή συσκευασία από χαρτόνι.

Πώς νιώθουν οι πελάτες για τα εποχιακά σχέδια συσκευασίας;

Μελέτες δείχνουν ότι οι πελάτες εκτιμούν τις εποχιακές συσκευασίες, αν και υπάρχουν μερικές παγίδες που πρέπει να αποφύγετε εδώ.

Για παράδειγμα, μια έρευνα έρευνας διαπίστωσε ότι οι πελάτες είχαν διπλάσιες πιθανότητες να αγοράσουν προϊόντα σόδας όταν είχαν εορταστικό σχέδιο. Οι εορταστικές συσκευασίες ενίσχυσαν ακόμη και βασικά μηνύματα μάρκετινγκ, συμπεριλαμβανομένου του «περιποιηθείτε τον εαυτό σας."


Τι γίνεται με άλλα εποχιακά σχέδια;

Άλλοι ειδικοί στο μάρκετινγκ και ηγέτες του κλάδου υποστηρίζουν την ιδέα αλλαγής σχεδίων συσκευασίας για άλλες βασικές εποχές. Ωστόσο, είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι τα σχέδια σέβονται την κουλτούρα και λένε μια ιστορία που έχει νόημα για τη συγκεκριμένη επωνυμία σας.

Σκεφτείτε προσεκτικά τις επιλογές σχεδίασής σας

Θυμηθείτε, όπως συμβαίνει με κάθε μάρκετινγκ, είναι εύκολο να μπερδευτεί το μήνυμα. Η Pepsi το ανακάλυψε μετά από μια σημαντική αντίδραση για τη δική της εορταστική συσκευασία που έδειχνε χρήματα να πέφτουν στον ουρανό σαν χιόνι. Ενώ οι εικόνες έπρεπε να μεταφέρουν την ιδέα της φιλανθρωπίας, στην πραγματικότητα έκανε τους πελάτες να σκεφτούν την εμπορευματοποίηση.

Τελικές σκέψεις

Όπως μπορείτε να δείτε, είναι ξεκάθαρο ότι οι πελάτες λατρεύουν τις εορταστικές συσκευασίες και αν είστε τυχεροί, το κατάλληλο γιορτινό δώρο θα μπορούσε να γίνει ακόμη και ένα συλλεκτικό αντικείμενο. Απλώς πρέπει να σκεφτείτε προσεκτικά τις εικόνες που χρησιμοποιείτε και να βεβαιωθείτε ότι τα σχέδιά σας σέβονται οποιαδήποτε κουλτούρα ή εποχιακή γιορτή που αποτελεί μέρος της καμπάνιας μάρκετινγκ.


Εξαιρετικό γεγονός: Ο μύθος μάρκετινγκ του Άγιου Βασίλη

 

Sundblom's Santa Claus



Μια από τις πιο κοινές παρανοήσεις μάρκετινγκ είναι ότι η Coca-Cola δημιούργησε τη σύγχρονη εικόνα του Άγιου Βασίλη. Η ιδέα είναι ότι ο Άγιος Βασίλης είναι ντυμένος στα ερυθρόλευκα για να ταιριάζει με το branding της εταιρείας από μια διαφήμιση που χρονολογείται από τη δεκαετία του 1930.

Είναι μια υπέροχη ιδέα, αλλά δεν είναι ακριβώς αληθινή. Η Coca Cola δημιούργησε διαφημίσεις χρησιμοποιώντας τον Άγιο Βασίλη τη δεκαετία του 1930 με τη βοήθεια του εικονογράφου Haddon Sundblom. Ωστόσο, ενώ η ιδέα του ερυθρόλευκου κοστουμιού μπορεί να επιλέχθηκε για να ταιριάζει με τα χρώματα της μάρκας, αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ο χαρακτήρας εμφανιζόταν ντυμένος με αυτόν τον τρόπο. Οι εικόνες δείχνουν τη θρυλική φιγούρα στα ερυθρόλευκα που χρονολογείται από τη βικτωριανή εποχή. Τούτου λεχθέντος, η Coca Cola δημιούργησε μια εικόνα που έγινε η ευρέως αποδεκτή εικόνα του ίδιου του ανθρώπου που έχει χρησιμοποιηθεί ως έμπνευση για αμέτρητα έργα μέσων ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένων ταινιών, τηλεοπτικών εκπομπών και διαφημίσεων μάρκετινγκ.

Επομένως, ενώ η εταιρεία δεν δημιούργησε την εικόνα του Άγιου Βασίλη, βοήθησε να τη ζωντανέψει και εμπορευματοποίησαν με επιτυχία το θρυλικό εικονίδιο ως μια φιγούρα που συνδέεται άμεσα με την επωνυμία της.

Τελικά: «Έρχονται διακοπές.”

Σας ευχόμαστε μια υπέροχη εορταστική περίοδο από την ομάδα μας εδώ στο Tinware Direct.


μπορεί να σου αρέσει επίσης Προβολή όλων

Sustainability: protecting the environment

Επιλογή βιώσιμης συσκευασίας: Ένα βασικό βήμα προς τη διάσωση του πλανήτη

Δεν είναι υπερβολή: οι σωστές αποφάσεις συσκευασίας μπορούν να επηρεάσουν σημαντικά το περιβάλλον μας. Είτε είστε ιδιοκτήτης μικρής επιχείρησης είτε μέλος μιας ΜΜΕ, οι επιλογές σας έχουν σημασία. Ε...

Repurposed clip lid packaging

Ξεκλειδώνοντας το δυναμικό: 8 δημιουργικοί τρόποι για να επαναπροσδιορίσουμε τη συσκευασία μας

Έχουμε επιμεληθεί συναρπαστικές ιδέες ανακύκλωσης για τις συσκευασίες μας τις οποίες μπορείτε να μοιραστείτε με τους πελάτες σας.

Bespoke sweet packaging with a cardboard selection box

Μάθετε 10 κόλπα για να αιχμαλωτίσετε τους πελάτες με τη συσκευασία του προϊόντος σας

Μάθετε τα μυστικά των ξεχωριστών επιλογών σχεδιασμού συσκευασίας.