Οι εταιρείες σε όλη την ΕΕ αγκαλιάζουν τη βιώσιμη συσκευασία

Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης: 3 min
Ferrero Roche
Καθώς η ζήτηση των καταναλωτών για φιλικές προς το περιβάλλον πρακτικές αυξάνεται, οι κορυφαίες μάρκες ενισχύουν τη δέσμευσή τους για βιώσιμες συσκευασίες. Φέτος, κάνουν σημαντικά βήματα στη χρήση υλικών που κυμαίνονται από αλουμίνιο και χαρτόνι έως πλήρως βιοαποδομήσιμες ουσίες. Ας εμβαθύνουμε στο πώς αυτές οι εταιρείες μεταμορφώνουν τις στρατηγικές συσκευασίας τους.

Ferrero

Ο γίγαντας της ζαχαροπλαστικής Ferrero έχει σημειώσει σημαντική ανάπτυξη 16% από το 2018. Ωστόσο, αυτή η ανάπτυξη οδήγησε σε αυξημένες εκπομπές, με τις συσκευασίες να αντιπροσωπεύουν το 12% των εκπομπών του πεδίου 3 της εταιρείας. Δεσμευμένη να μειώσει τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις της, η Ferrero εφαρμόζει σημαντικές αλλαγές. Η εταιρεία πίσω από τις Ferrero Rocher, Tic Tac και Kinder στοχεύει να κάνει το 90% των συσκευασιών τους επαναχρησιμοποιήσιμες, κομποστοποιήσιμες ή ανακυκλώσιμες. Έχουν ήδη φτάσει σε ποσοστό 78% μονο-υλικών για τα πλαστικά τους υλικά και έχουν αντικαταστήσει το κουτί από πολυστυρένιο της Rocher με πολυπροπυλένιο, εξαλείφοντας έτσι τη χρήση παρθένου πλαστικού.

Tesco

Η Tesco, ένα μεγάλο σούπερ μάρκετ στο Ηνωμένο Βασίλειο, συνεργάστηκε με τον προμηθευτή WEPA για την ανακύκλωση της φιλικής προς το περιβάλλον συσκευασίας από χαρτόνι με μοναδικό τρόπο. Οι πελάτες μπορούν τώρα να αγοράσουν υψηλής ποιότητας ρολά τουαλέτας και κουζίνας από χαρτόκουτα. Αυτή η εφευρετική διαδικασία συνδυάζει κυματοειδείς κάρτες σούπερ μάρκετ και κουτιά παράδοσης στο σπίτι με άλλα ανακυκλωμένα υλικά, χρησιμοποιώντας λιγότερους πόρους από τη συμβατική παραγωγή χαρτιού. Επιπλέον, έχουν εισαγάγει χάρτινες συσκευασίες για τα προϊόντα χαρτιού τσέπης τους, αφαιρώντας έτσι τις πλαστικές συσκευασίες.Το

Walkers

Το Walkers Crisps, γνωστό και ως Lays σε πολλές χώρες, θέτει τη βιωσιμότητα ως προτεραιότητα. Εισήγαγαν νέες χάρτινες συσκευασίες για όλες τις πολυσυσκευασίες, με στόχο να μειώσουν τη χρήση του παρθένου πλαστικού κατά περίπου 180 τόνους ετησίως. Αυτές οι νέες χάρτινες σακούλες μπορούν να ανακυκλωθούν στο σπίτι και σύντομα θα είναι διαθέσιμες σε όλα τα μεγάλα σούπερ μάρκετ μετά από μια επιτυχημένη δοκιμή στα καταστήματα Tesco. Αυτή η πρωτοβουλία αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου βιωσιμότητας της μητρικής εταιρείας Pepsico, το οποίο στοχεύει να επιτύχει καθαρές μηδενικές εκπομπές έως το 2040 και να εξαλείψει το παρθένο πλαστικό με βάση τα ορυκτά σε τραγανές σακούλες και σνακ έως το 2030.

LVMH

Η LVMH Beauty αναστατώνει τη βιομηχανία ομορφιάς και μόδας με τα πρόσφατα σχέδιά της να αφαιρέσουν όλα τα πλαστικά δοχεία από τη σειρά καλλυντικών και ομορφιάς. Παρουσιάζουν το Surlyn, μια βιώσιμη εναλλακτική που προέρχεται από πρώτες ύλες, συμπεριλαμβανομένων των χρησιμοποιημένων μαγειρικών ελαίων. Συμμετέχει επίσης η βρετανική θρύλος της μόδας Stella McCartney, η οποία χρησιμοποιεί ένα κομποστοποιήσιμο πλαστικό βιολογικής βάσης γνωστό ως TIPA για τη συσκευασία τους. Αυτό το υλικό παρέχει τα πρακτικά οφέλη του συμβατικού πλαστικού, αλλά είναι εξ ολοκλήρου βιοδιασπώμενο.

Lush

Η Lush αγκαλιάζει τη βιωσιμότητα χρησιμοποιώντας εκτροπή πλαστικού για τη συσκευασία των προϊόντων της. Χρησιμοποιούν μπουκάλια πιστοποιημένα από την Prevented Ocean Plastic, που συλλέγονται σε απόσταση 50 χιλιομέτρων από μια ακτογραμμή του ωκεανού ή μια σημαντική πλωτή οδό. Αυτή η πρωτοβουλία αναμένεται να αποτρέψει πάνω από τρία εκατομμύρια πλαστικά μπουκάλια από το να μολύνουν τους ωκεανούς μας.

Aldi

Η Aldi, ένα γερμανικό σούπερ μάρκετ, παρουσίασε τα πρώτα κρασιά δικής του επωνυμίας σούπερ μάρκετ στο Ηνωμένο Βασίλειο σε χάρτινα μπουκάλια. Αυτά τα 100% ανακυκλώσιμα υλικά βοηθούν την Aldi να μειώσει το αποτύπωμα άνθρακα. Τα νέα μπουκάλια είναι πέντε φορές ελαφρύτερα από το γυαλί, με αποτέλεσμα χαμηλότερες εκπομπές άνθρακα από τη μεταφορά.

Εξερευνήστε περισσότερες βιώσιμες πρωτοβουλίες

Ενδιαφέρεστε για το πώς άλλες μάρκες τροποποιούν τα υλικά συσκευασίας τους? Ρίξτε μια ματιά σε αυτό το άρθρο με πρωτοβουλία για να γίνουν οι σωλήνες Pringles βιώσιμοι.

Η δέσμευσή μας για φιλική προς το περιβάλλον στην Tinware Direct

Δεσμευόμαστε να διατηρήσουμε μια φιλική προς το περιβάλλον και εξαιρετική επιχείρηση. Μάθετε περισσότερα για την στρατηγική μας για το κλίμα τώρα.

Ανακαλύψτε την ιδανική σας βιώσιμη συσκευασία

Έτοιμος να αγκαλιάσει τη βιωσιμότητα? Έχουμε την τέλεια συσκευασία για να ανταποκριθείτε περιβαλλοντικούς στόχους. Η αλουμινένια συσκευασία μας είναι ιδανική για προϊόντα ομορφιάς, όπως κρέμες, κεριά και λοσιόν. Εναλλακτικά, επιλέξτε τα δοχεία από χαρτόνι για ξηρές τροφές, βότανα και μπαχαρικά. Είστε κατασκευαστής κεριών? Δοκιμάστε την εντυπωσιακή γκάμα προϊόντων από λευκοσίδηρο για επαναχρησιμοποιήσιμες συσκευασίες που δεν φεύγει ποτέ από τη μόδα.

μπορεί να σου αρέσει επίσης Προβολή όλων

Christmas candle packaging on a beach

Unlocking the Magic of Seasonal Packaging in 2024

Start planning your festive packaging choices today.

Business planning

Πλοήγηση στο μέλλον: Το προσχέδιο σας για την επιχειρηματική επιτυχία

Ξεκινήστε ένα ταξίδι για να ανακαλύψετε τη σημασία και τις τεχνικές του αποτελεσματικού επιχειρηματικού σχεδιασμού.

Ferrero Roche

Οι εταιρείες σε όλη την ΕΕ αγκαλιάζουν τη βιώσιμη συσκευασία

Οι μεγάλες μάρκες εξερευνούν τώρα βιώσιμες συσκευασίες. Ανακάλυψε περισσότερα.