Μεταλλικά στοιχεία: Η κορυφαία επιλογή συσκευασίας για τους καταναλωτές της ΕΕ

Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης: 3 min
Heart shaped tin packaging

Ποιο υλικό συσκευασίας κερδίζει τη φαντασία των καταναλωτών; Μια νέα έρευνα δείχνει μια κλίση προς τις μεταλλικές συσκευασίες, ιδίως προς τον λευκοσίδηρο και το αλουμίνιο. Η έρευνα, με επικεφαλής την Eviosys, αποκαλύπτει ότι το 63% των αγοραστών αναγνωρίζει τη μεταλλική συσκευασία ως πιο πράσινη λύση συσκευασίας, επισκιάζοντας την επικρατούσα πλαστική συσκευασία.


Ο φάκελος του 2024 αποκαλύπτει περαιτέρω ότι το εντυπωσιακό 90% των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων είτε επενδύουν χρήματα σε βιώσιμες λύσεις συσκευασίας είτε εξετάζουν διεξοδικά τις λύσεις αυτές.


Τι κάνει τις μεταλλικές συσκευασίες να έχουν επιτυχία στους πελάτες;


Από τον φακό της βιωσιμότητας, το μέταλλο παίρνει το στέμμα. Ένα αξιοσημείωτο 80% των χρησιμοποιημένων μετάλλων παραμένει στο κύκλωμα και είναι λιγότερο πιθανό να προστεθεί στο πρόβλημα των χωματερών της ηπείρου. Ένα αξιοσημείωτο 94% των καταναλωτών ομολογεί ότι τα περιβαλλοντικά πλεονεκτήματα των μεταλλικών συσκευασιών επηρεάζουν τις επιλογές τους για αγορές. Αλλά η βιωσιμότητα είναι μόνο μια πτυχή της ιστορίας.


Η μεταλλική συσκευασία κατέχει επίσης υψηλή θέση στην ανθεκτικότητα, εξασφαλίζοντας την ασφάλεια του προϊόντος κατά τη διάρκεια της μεταφοράς και πέραν αυτής. Οι καταναλωτές συχνά ανακαλύπτουν εναλλακτικές χρήσεις για τις μεταλλικές συσκευασίες, με τα μεταλλικά κουτιά να χρησιμοποιούνται συνήθως για την αποθήκευση κοσμημάτων.


Οι οπτικά ελκυστικές συσκευασίες από αλουμίνιο και λευκοσίδηρο αποτελούν θέαμα για τα μάτια και είναι βέβαιο ότι θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον των καταναλωτών. Μελέτες δείχνουν ότι τα αγαθά που περικλείονται σε μεταλλικές συσκευασίες θεωρούνται είδη πολυτελείας ή πληρούν υψηλότερα κριτήρια ποιότητας.


Αντιμετωπίζοντας επιχειρηματικά εμπόδια


Παρά τα προφανή πλεονεκτήματα, οι επιχειρήσεις παλεύουν με εμπόδια κατά τη μετάβαση από άλλους τύπους συσκευασίας, όπως τα πλαστικά δοχεία.


Για το 33% των επιχειρήσεων, το κόστος αποτελεί το κύριο εμπόδιο. Ενώ η μεταλλική συσκευασία είναι οικονομικά αποδοτική, οι δαπάνες δεν περιορίζονται στα δοχεία. Πτυχές όπως η εκπαίδευση των πελατών και οι πρωτοβουλίες μάρκετινγκ συμβάλλουν στο συνολικό κόστος. Άλλες επιχειρήσεις επισημαίνουν τη διαθεσιμότητα των υλικών (14%) και τις επιπλοκές στην αλυσίδα εφοδιασμού (19%) ως κρίσιμους παράγοντες κατά την τροποποίηση των προτιμήσεων συσκευασίας τους.


Παρά ταύτα, η πορεία προς τη βιωσιμότητα είναι αμείλικτη. Προβλέπεται ότι το 45% των επιχειρήσεων θα μεταβεί σε 100% ανακυκλώσιμες συσκευασίες μέχρι το 2027, ενώ μέχρι το τέλος της επόμενης δεκαετίας, το 90% των επιχειρήσεων θα υιοθετήσει αυτή τη στροφή.


Αυτή η τάση δεν προκαλεί έκπληξη, καθώς οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής, οι περιβαλλοντολόγοι και οι ειδήμονες του μάρκετινγκ συμφωνούν ότι η βιώσιμη συσκευασία είναι ζωτικής σημασίας για την επίτευξη των μελλοντικών στόχων για τον άνθρακα.
Όταν πρόκειται για ανακυκλωσιμότητα, μόνο δύο υλικά προσφέρουν μια απεριόριστη λύση: Το γυαλί και το μέταλλο. Όλα τα άλλα υλικά θα μετατραπούν τελικά σε απόβλητα.


Οι εξαιρετικές μεταλλικές συσκευασίες μας


Στην Tinware Direct, παρουσιάζουμε μια ευρεία γκάμα μεταλλικών συσκευασιών σε διάφορα μεγέθη και σχέδια. Τα αλουμινένια κουτιά μας, που προτιμώνται για την τοποθέτηση καλλυντικών όπως κρέμες, σαπούνια και επιλεγμένα τρόφιμα, είναι τα αγαπημένα των πελατών.


Εναλλακτικά, τα λευκοσιδηρά κουτιά μας είναι η ιδανική επιλογή για ένα ευρύ φάσμα προϊόντων, από κεριά μέχρι ξηρά τροφή, σκόνες, τροφές για κατοικίδια ζώα και πολλά άλλα.
Είμαστε αποφασισμένοι να βοηθήσουμε τις επιχειρήσεις όλων των τομέων να εισέλθουν στην κυκλική οικονομία με πραγματικά βιώσιμες συσκευασίες. Επικοινωνήστε με την ομάδα μας σήμερα για να μάθετε περισσότερα.


μπορεί να σου αρέσει επίσης Προβολή όλων

Ferrero Roche

Corporations Across EU Embrace Sustainable Packaging

Big brands are now exploring sustainable packaging. Discover more.

Heart shaped tin packaging

Μεταλλικά στοιχεία: Η κορυφαία επιλογή συσκευασίας για τους καταναλωτές της ΕΕ

Μυηθείτε στη λογική πίσω από την αυξανόμενη δημοτικότητα της μεταλλικής συσκευασίας μεταξύ των πελατών σας.

Sustainability: protecting the environment

Επιλογή βιώσιμης συσκευασίας: Ένα βασικό βήμα προς τη διάσωση του πλανήτη

Δεν είναι υπερβολή: οι σωστές αποφάσεις για τη συσκευασία μπορούν να επηρεάσουν σημαντικά το περιβάλλον μας. Είτε είστε ιδιοκτήτης μικρής επιχείρησης είτε μέλος ΜΜΕ, οι επιλογές σας έχουν σημασία....